
به گزارش سراج24؛سید جواد حسینیکیا، نماینده مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با سراج24 دربارهی اقدامات انجامشده توسط دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار تا امروز و همچنین مجلس شورای اسلامی گفت: راهاندازی واحدهای تولیدی راکد و نیمهکاره، نقدینگی را به سمت جریانهای تولیدی هدایت کرد و دولت در این اقدام توانست موفق عمل کند. همچنین معافیتهای مالیاتی که با همت مجلس مصوب و توسط دولت اجرا شد از دیگر اقداماتی مرتبط با این موضوع بود که محقق شد.
وی در ادامه افزود: حمایت از شرکتهای دانشبنیان، بنگاههای تولیدی، هدایت چهل درصد از منابع بانکی به سمت تولید و اشتغال و جلوگیری از بنگاهداری از دیگر اقدامات مثبت و موثر مجلس شورای اسلامی و همچنین دولت سیزدهم بوده است.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس در خصوص تلاشهای دولت در زمینهی راهاندازی کسبوکارها اظهار داشت: دولت در زمینه راهاندازی کسبوکارهای تعطیل و نیمهتعطیل هزینه و وقت زیادی گذاشت و تلاشهای مهمی در این زمینه انجام داد. همچنین سهولت اخذ مجوز برای کسبوکارها از دیگر اقداماتی بود که در این دولت اجرا شد تا افراد بتوانند بر خلاف سابق به راحتی اقدام به دریافت مجوز برای آغاز فعالیت کاری خود کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: از طرفی گسترش فعالیتهای دولت در زمینه تولید و ساخت مسکن، صنایع تولیدی مانند خودروسازی، صنایع فولاد و بخش انرژی میتواند میزان اشتغالزایی را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
حسینیکیا در خصوص اقدامات مجلس شورای اسلامی برای سهولت شرایط کسبوکارها بیان کرد: مجلس نیز برای رفع مشکلات مربط با کسبوکارها قوانین مالیاتی را اصلاح کرد و همچنین کسبوکارهای در مناطق محروم را از پرداخت مالیات معاف نمود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جمعبندی اقدامات دولت و مجلس در موضوعات کنترل نقدینگی، حمایت از کسبوکارها و اشتغالزایی مطرح کرد: مجموعهی اقدامات موثری که طی این سالها انجام شده است در بخشی نیازمند قانونگذاری توسط مجلس و در بخش دیگر نیازمند اجرا توسط دولت بوده است که در هر بخش به خوبی انجام شده و همچنین برخی اقدامات باقیمانده در حال انجام است.
این نماینده مجلس دربارهی اقدامات دولت و مجلس در اصلاح نظام مالیاتی تصریح کرد: مالیات در همهی کشورها وجود دارد و بیشتر دولتها، کشور را با مالیات اداره میکنند. ما برای اصلاح نظام مالیاتی نیاز داریم تا در ابتدا جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم و سپس اخذ مالیات را متناسبسازی کنیم. به طور مثال میبایست معافیتهای مالیاتی بیشتری را برای کسبوکارهای خرد در نظر بگیریم تا باعث اشتغالزایی بیشتر نیز شود.
وی در ادامهی توضیحات خود دربارهی اصلاح نظام مالیاتی ضمن تاکید بر لزوم توجه به تناسب قوانین مالیاتی با شرایط روز جامعه، گفت: اصلاح نظام مالیاتی میبایست به طور مستمر در دستور کار باشد و در هر بازه زمانی متناسب با شرایط جامعه تعیین گردد. به عنوان مثال در وضع معافیتهای مالیاتی گاهی نیاز است برای مناطق محروم و ناحیههایی که نیاز به اشتغالزایی بیشتری دارد، معافیت مالیاتی بیشتری نیز وضع کنیم.
حسینیکیا در پایان برای بهبود ساختار بودجه نسبت به دولتهای پیشین توصیه کرد: ساختار بودجه نیازمند ریلگذاری مناسبی است تا بتوان شاهد سهم بیشتری در بودجههای عمرانی باشیم. همچنین لازم است خلاءهای بودجه در بخش انرژی و مصرف را برطرف کنیم.